Om mig

Sat nam!

Mitt spirituella namn är Kultar Kaur, vilket betyder “Princess/Lioness of God who with great compassion serves to elevate everyone”. Ett namn som jag strävar efter att leva upp till.
Jag har utövat yoga i många år, men det var först när jag fann kundaliniyogan som jag kände att jag verkligen kommit hem. Effekterna av kundaliniyoga var så påtagliga och på djupet transformerande att jag kände att det var dags att ta steget vidare och fördjupa mig genom att gå utbildningen till kundaliniyogalärare på Dagsås Yoga Mangalam utanför Varberg.

Sedan dess har jag undervisat i kundaliniyoga bland annat på Studieförbundet Sensus, Hagabadet och Bikram Yoga Göteborg och haft förmånen att uppleva kundaliniyogans upplyftande och helande inverkan på deltagarna i mina klasser.
För mig personligen handlar yogan om att bli mer medveten och att lära känna mig själv på djupet. Yogan hjälper mig att hantera små och stora besvärligheter med jämnmod och ta mig igenom svårigheter utan att tappa balansen. Jag strävar ständigt efter ta till mig mer av denna fantastiska visdom och införliva den i mitt liv och vardag.
Mina främsta intressen är yoga, ayurveda, kost, hälsa och inspiration får jag från naturen och allt som lever och växer. Under sommarhalvåret tillbringar jag stor del av min tid på min kolonilott i Sjöbergen där njuter av rofylldheten och att få arbeta med kroppen och känna doften av mylla och grönska.

Utbildningar:
Diplomerad i Kundaliniyoga, The Aquarian Teacher KRI level 1 2012. Lärare Guru Dharam Singh Khalsa, Emma Öberg, Amir Jaan
Diplomerad Gong Yoga lärare 2014. Lärare Mehtab Benton
Under utbildning till Yogaterapeut omfattning 500 timmar. Lärare Guru Dharam Singh Khalsa
Under utbildning till MEM-yogateacher (Muscle Emotion Meridian) omfattning 18 dagar (126 timmar) uppdelat på tre moduler. Lärare Abby Del Sol och Tom Soltron
Certifierad Khalsa Way Prenatal Teacher  (80 timmar) 2016. Lärare Gurmukh Kaur Khalsa
Diplomerad Gong Terapeut 2016. Lärare Mehtab Benton

Jag vill gärna dela med mig av min kunskap och inspirera dig till att hitta verktyg för ett lyckligare, hälsosammare och helare liv.

 

Några favoritcitat från Yogi Bhajan:

”There is one concept you have to have or you can’t be a Teacher:
You don’t work. God works for you.”

”Call yourself anything, be anything, label yourself with anything. But there is no identity for you, except your spiritual identity. There is no grace in you but to learn. There’s no achievement other than to become learned. There’s no power but to share what you have learned with all and everyone.”

”The pair of opposites do not effect a yogi – neither praise nor insult.”

“The art of happiness is to serve all, and all shall serve you.”

”As a Teacher follow these three things:
Don’t let yourself down,
Don’t let anybody down,
And don’t participate in any let down.”

Spara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.