Bra att veta, Inspiration, Uncategorized

För din praktik

fullsizerender6

Så vad behöver du för att praktisera kundaliniyoga därhemma?

Vi börjar med det allra viktigaste: Åtminstone en hund för att sätta stämningen. Två om du vill göra det lite mer avancerat 😉 Om du inte redan har en hund och funderar på att skaffa en så rekommenderar jag dig varmt att adoptera en hemlös hund från någon av alla de organisationer som jobbar ideellt med att rädda hundar från ett liv i misär på gatan i stället för att köpa från en kennel. Min hund t v i bild kommer från föreningen DogRescue i Rumänien. Hunden t h är också en gatuhund hittad på en parkeringsplats i Los Angeles.

Ja, egentligen behöver du inte så mycket mer än löst sittande sköna kläder (gärna i naturmaterial som bomull) att yoga i och något mjukt att sitta på. Själv använder jag en ullmatta som är speciellt avsedd för kundaliniyoga. Du hittar ullmattor på Rootlight eller Yogobe. Härliga yogabyxor köper jag själv från Saprema eller Hangmatta.

Kanske vill du ha en meditationskudde att sitta på och en mysig filt för avslappningen också. Lite tända ljus för att skapa stämning är aldrig fel. Jag rekommenderar saltstenslampor som ger ett varmt och behagligt sken och förbättrar luftens kvalitet, genom att frigöra negativa joner som är bra för vårt välbefinnande.

När jag utövar kundaliniyoga använder jag också turban och en mala, men det får väl räknas som överkurs. Här kan du läsa mer om varför vi använder vita kläder, turban och malas inom kundaliniyogatraditionen.

På nätet hittar du kundaliniyogaklasser som du kan använda dig av om du tycker det känns lättare än att bara göra själv.

Före och efter din praktik  kan det sitta fint med lite YogiTea. YOGI TEA® Classic är teet som Yogi Bhajan ursprungligen serverade sina yogaelever. Denna unika blandning är en kombination av de traditionella ayurvediska kryddorna kanel, kardemumma, ingefära, kryddnejlika och svartpeppar. Det är värmande, avkopplande, gott, kryddigt och härligt. Avnjuts bäst på det traditionella indiska sättet: sötat och med lite mjölk eller produkt som ersätter mjölk. Teets essens är: ”Välbefinnande och överflöd”

Lycka till med din yogapraktik och kom ihåg att lite är bättre än ingenting alls. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.