Bra att veta, Kriyor

Ett yogapass för lymfsystemet

Lymfsystemet som är en del av kroppens immunförsvar består av ett separat kapillärsystem speciellt för lymfvätskan och den form av vita blodkroppar som kallas lymfocyter. Dessa formas i lymfkörtlarna, mjälten och i brässen. Lymfkörtlarnas uppgift är att filtrera bakterier, gifter och större mikroorganismer (t.ex. sotpartiklar). Dessa körtlar sväller när det finns en infektion i kroppen. Lymfflödet är trögt och hålls huvudsakligen igång genom kroppens rörelser. Yogan säger att alla övningar som innefattar att springa, hoppa och skaka kroppen hjälper flödet i lymfsystemet.

ETT YOGAPASS FÖR LYMFSYSTEMET (pdf)

massagelymphsystem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s