Bra att veta, Kriyor

Ett pass som balanserar chakrasystemet

Detta enkla men kraftfulla pass öppnar enligt Kundaliniyogan upp och balanserar flödet av energi i hela chakrasystemet.
Instruktioner i pdf-format

chakra

chakra1

 

Ordet chakra betyder livshjul och är relaterat till att ett chakra, sett framifrån, ser ut som ett hjul med ett visst antal ekrar eller uppdelningar. Läran om chakran och energier härstammar från Indiens yoga och meditationstraditioner, i Fjärran Östern har man använt sig av läran i över fyratusen år. I mer än tvåtusen år gamla skrifter, sanskrit, från Tibet talas det om chakran. Det här är egentligen inget nytt, fast det är bara de senaste tio till tjugo åren som läran har nått oss här i väster. Man kan likna våra kroppar vid stora energimottagare, vi tar in energi från allt levande som finns runtomkring oss, från djur, växter, även månen och stjärnorna är energigivare. Den mänskliga kroppen har hundratals energicentrer, både större och mindre, men det är de sju största som man refererar till som chakran, dess placering kan du se på bilden. Läs mer här.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s