Kriyor

Yogapass för en starkare och friskare rygg

Enligt det yogiska synsättet är du så flexibel och fysiskt ung som din ryggrad är flexibel och rörlig. Du bör med andra ord hålla din rygg frisk, stark och rörlig för att behålla hälsa och ungdomlig fysik så länge som möjligt i livet. Ryggen innehåller delar av ditt centrala nervsystem, en viktig del att hålla i god kondition. Enligt yogan är också ryggraden den stora huvudkanalen genom vilken kundalinikraften, livsenergin flödar upp genom kroppen. Korrekt andning är en annan viktig beståndsdel i denna ekvation. Att använda diafragman på ett medvetet sätt i din andning påverkar både kropp och sinne. När du har ont i ryggen är det ett sätt för kroppen att meddela sig med dig: Du tar inte hand om din kropp så som den behöver
tas om hand. Stress, felaktig arbetsställning, fel säng och emotionella problem är sådant som sliter på och sätter sig i ryggen som olika former av smärta, stelhet mm. Detta pass innehåller kraftfulla övningar för att göra din rygg mjukare, mer flexibel, friskare och starkare. Övningarna påverkar också flödet av spinalvätska till hjärnan vilket bidrar till att skapa balans.

ryggInstruktioner till kriyan (pdf)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s