Meditationer

Andningsmeditation för körtelsystemet

Denna andningsmeditation stärker enligt det yogiska synsättet både nervsystemet och körtelsystemet samtidigt som den skapar en grundläggande balans i dessa systems funktioner inom loppet av ett par minuter.

Tid: 3-5 minuter
Sitt i lätt meditationsställning. Böj armbågarna och lyft händerna, med handflatorna vända in mot bröstet. Stanna i höjd med hjärtat med händerna cirka 5 cm ut från bröstbenet. Vänster hand innanför höger. Tryck tumspetsarna mot varandra. Underarmarna är parallella med golvet. Ögonen 1/10 öppna. Fokusera på nästippen. Andas in och håll andan i 10 sekunder. Andas ut all luft, töm lungorna helt, och håll andan ute i 10 sekunder. Andas in på nytt och fortsätt på detta sätt under 3-5 minuter. Håll din koncentration till 100% på andningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s