Bra att veta

Gongbad

I tusentals år och i många civilisationer och andliga traditioner har gongar använts i olika ceremonier och ritualer. De har bl a använts som hjälp för att nå högre medvetandetillstånd. Gongen är ett ursprungligt instrument och upplevelsen av gongens ljud och vibrationer går på djupet.

Musik och sång är en viktig del av kundaliniyoga och gongen används för att skapa ett meditativt tillstånd och djup avslappning. I kundaliniyoga kan gongspel användas under avslappningen eller meditationen.
Ett  gongbad är som en väldigt djup och bestående massage, genom att den stämmer kroppen och själen i största möjliga resonans. Gongen skapar en konsert av olika ljudvågor som hjälper kroppen att nå en djupare avslappning. Vibrationerna är läkande och neutraliserar eventuella obalanser på cellnivå. Du ligger ner på en yogamatta med en filt omkring dig, savasana, och tar emot ljudenergin från Gongen. Den spelas så att ljudet rör sig genom och öppnar upp nervsystemet, stillar och återhämtar hela ditt sinne, din kropp och din själ. Ljudet för dig till ett meditativt tillstånd där du har möjlighet att vila i din inre stillhet där inga tankar finns. Eventuell negativitet och stress löses upp, motstånd släpper och återställs till kroppens naturliga energibalans.

För dig som bor i Göteborg finns möjlighet att uppleva gongbad på Göteborgs Kundaliniyogacenter.

”The Gong is the first and last instrument for the human mind, there is only one thing that can supersede and command the human mind, the sound of the Gong.

It is the first sound in the universe, the sound that created this universe.

It’s the basic creative sound. To the mind, the sound of the gong is like a mother and father that gave it birth.

The mind has no power to resist a gong that is well played.”

Yogi Bhajan, Master of Kundalini Yoga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s