Kriyor, Meditationer

Idag börjar det…

Dagens upplyftande ord från Yogi Bhajan:

”May you all be excellent.
May your future be bright.
May you touch and change everybody who’s down to be up.
May ‘Keep up’ become your own mantra,
‘Keep up’ become your motive,

‘Keep up’ become your mission.
May you keep up ‘til the infinity.
Sat Nam”

Från och med i kväll ansvarar jag för alla kundaliniyogaklasser på Hagabadet. Det är en stor ära för mig och något som jag kommer att lägga hela mitt hjärta i. Tack Mija som gav mig förtroendet att göra detta!

Kvällens kriya blir ”Kriya for the Instinctual Self” som fokuserar på att balansera den nedre triangelns chakran d v s första, andra och tredje chakrat. I denna kriya trycks det extra på att fokusera på vad som händer inne i kroppen och jag kan lova att det kommer att kännas. Inte minst dagen efter om man inte gjort den tidigare.
Våra tre första chakran handlar om överlevnad, instinkter, begär, drifter, skapandekraft, vilja och makt. Om vår energi fastnar här kommer vi att begränsas i vår syn på  och förmåga att navigera i världen. Allt kommer att handla om vår egen existens och tillfredsställandet av begär. Dagens kriya sätter fart på energiflödet och får den att röra sig uppåt mot de högre chakrana där vi i stället för att bara ser oss själva upplever ett Vi och ser oss som en del av helheten i stället för ensamma och avskiljda.

Här kan du se ett videoklipp där Carolyn Cowan instruerar denna kriya:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZNc43_cL7Cg#!

Instruktioner för kriyan i pdf-format:
http://www.satnamcleveland.com/uploads/9/1/1/6/9116659/kriya_for_the_instinctual_self.pdf

Meditationen som jag valt ut för detta pass är ”Conquering Inner Anger”. Detta är en utmanande övning då du håller armarna utsträckta rakt åt sidorna under 11 minuter.  Hur tar man sig igenom en fysiskt/psykiskt utmanande kriya eller meditation? Här får du några goda råd angående detta: http://www.spiritvoyage.com/blog/index.php/how-to-get-through-challenging-kriyas/

Här kan du titta på ett videoklipp där Carolyn Cowan instruerar denna meditation:
http://www.youtube.com/watch?v=BzABXNkEEVU

Instruktioner för meditationen:
http://www.shaktakaur.com/meditations/conquer_inner_anger_and_burn_it_out.htm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.